Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Kalibratie van draagbare gasdetectie instrumenten

EURO-INDEX b.v. biedt gasdetectie instrumenten van diverse merken, zoals GMI, Sewerin, Gas Clip, Honeywell BW, MSA en Ion Science. Deze instrumenten kunnen periodiek worden gekalibreerd en indien nodig worden gerepareerd met originele onderdelen.
Indien je echter gebruik maakt van gasdetectie instrumenten die niet door EURO-INDEX b.v. worden geleverd of vertegenwoordigd, dan kan je wel bij ons terecht voor vakkundige kalibratie van deze instrumenten.

Je gasdetectie instrument is bij ons in goede handen,
ongeacht het merk!

Kalibratie gasdetectie

Het moderne kalibratie laboratorium van EURO-INDEX b.v. beschikt over uitstekende faciliteiten. Met state of the art “Mass Flow Controllers” kunnen wij vrijwel elke concentratie van een brede collectie gecertificeerde testgassen inzetten.

Ook onze Mobiele Service biedt uitstekende faciliteiten voor kalibratie van draagbare gasdetectie, direct bij u voor de deur!

Gasdetectie instrumenten, zoals draagbare gasmonitoren, dienen vaak halfjaarlijks te worden gekalibreerd, terwijl technisch onderhoud in veel gevallen minder vaak, of soms helemaal niet nodig is.

Bij kalibratiewordt het juiste testgas (of testgassen) met verschillende concentraties aangeboden aan het instrument, waarbij de afwijking van de meetwaarden van het instrument wordt geconstateerd en vastgelegd op een kalibratiecertificaat. Door je gasdetectie instrumenten regelmatig te laten kalibreren ben je zeker van goedwerkende apparatuur met betrouwbare meet- en alarmwaarden. Hier kunnen mensenlevens van afhangen!

De grens- en alarmwaarden worden ingesteld op basis van de wettelijke voorschriften. Hier kan op verzoek van worden afgeweken, als bijvoorbeeld de gasmonitor voor andere doeleinden dan ARBO wordt gebruikt of het bedrijf waar de gasmonitor wordt toegepast andere eisen stelt dan wettelijk is voorgeschreven. De instelling van grenswaarden voor koolmonoxide (CO) is nu actueel. Afhankelijk van de gasmonitor kunnen deze worden ingesteld op de TWA en STEL waarden (20 ppm en 100 ppm), de ARBO piekwaarden (50 en 100 ppm) of de grenswaarden volgens de gasketelwet (5 en 20 ppm). Meer informatie hierover vindt u in onze whitepaper over dit onderwerp.

Download hier de whitepaper Grens- en alarmwaarden voor koolmonoxide

Voor vakkundig en betrouwbaar onderhoud van meetinstrumenten is het belangrijk daarvoor een geautoriseerd service centrum in te schakelen. De technici zijn opgeleid door de fabrikant, beschikken over de juiste kennis, gereedschap en software en maken uitsluitend gebruik van originele onderdelen.

EURO-INDEX b.v. is van alle merken die zij vertegenwoordigt een Geautoriseerd Service Centrum.

Neem voor meer informatie contact op met onze serviceafdeling via 010 - 2 888 000, stuur een mail naar service@euro-index.nl of vul het contactformulier in.