Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Herkalibratie

Oproep voor herkalibratie

Indien de herkalibratietermijn van uw instrument bijna is verstreken ontvangt u een oproep per mail (of per brief als wij niet over uw emailadres beschikken). Hierin vragen wij u om uw instrumenten op te sturen voor een KWS®, KWSe of EUROcal® behandeling.

Tijd voor onderhoud en kalibratie

Uw instrument is voorzien van KWS® of KWSe en heeft daarmee recht op periodiek onderhoud en kalibratie voor een vast tarief. Dit is nodig om uw instrument in goede conditie te houden en de nauwkeurigheid van uw metingen te kunnen aantonen.

Bij het periodiek onderhoud wordt uw instrument gecontroleerd op juiste werking, indien nodig gerepareerd en worden onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn tijdig vervangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sensoren, een accu, vervuilde filters, zekeringen en beschadigde stekkerbussen.

Met de kalibratie kan u de nauwkeurigheid van uw metingen in de afgelopen periode aantonen en is het instrument optimaal afgesteld voor de komende periode.

Wat gebeurt er als u te lang wacht?

Na het verstrijken van de herkalibratietermijn is uw instrument te lang niet onderhouden, waardoor het mogelijk afwijkingen in meetwaarden en zelfs defecten kan gaan vertonen en uw metingen niet langer betrouwbaar zijn. 

Als u uw instrument aanbiedt voor een KWS-behandeling na overschrijding van de herkalibratietermijn komt uw vaste KWS-prijs te vervallen. Vanaf dat moment wordt de actuele (hogere) KWS-prijs voor het instrument gehanteerd. Bij KWSe vervalt tevens de 7-jarige garantie op het instrument en de verbruiksonderdelen!

Klik hier voor meer informatie over KWS en KWSe

Stuur het instrument op, laat het afhalen of laat ons langskomen!

Een KWS® of KWSe behandeling moet plaatsvinden in een EURO-INDEX kalibratielaboratorium. Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden.

Opsturen of afhalen
Zorg voor een goede verpakking van uw meetinstrument en de bijbehorende accessoires. Deze accessoires hebben wij nodig om de hele meetopstelling te testen. Doe een begeleidende brief in de verpakking met daarin de volgende gegevens:

  • Bedrijfsnaam en adres
  • Naam en telefoonnummer van de contactpersoon
  • E-mailadres (voor het versturen van de ontvangstbevestiging)
  • De reden van opsturen. Geef hierbij aan of het gaat om uitsluitend een KWS®/KWSe/EUROcal®-behandeling of dat er aanvullende zaken zijn, zoals een defect of een missend onderdeel

Om het u gemakkelijk te maken kan u een begeleidende brief downloaden, digitaal invullen, printen en vervolgens in het pakket bijvoegen.

Download de begeleidende brief

U kan het pakket vervolgens opsturen naar:

   EURO-INDEX b.v.
   T.a.v. Technische Dienst
   Rivium 2e straat 12
   2909 LG Capelle aan den IJssel

U kan het pakket ook laten ophalen voor slechts € 8,50.
Vul hiervoor online het formulier van onze ophaalservice in.

Na behandeling worden de instrumenten franco en verzekerd aan u geretourneerd.

Mobiele Service

Naast de vaste kalibratielaboratoria in Capelle aan den IJssel en Zaventem beschikt EURO-INDEX ook over laboratoria op wielen met de naam “Mobiele Service”. Indien er een groter aantal meetinstrumenten ineens kan worden behandeld biedt onze Mobiele Service een belangrijk voordeel. Doordat de werkzaamheden bij u op locatie kunnen worden gedaan kan veel tijd worden bespaard op logistiek.

Klik hier voor meer informatie over onze Mobiele Service

Neem voor meer informatie over onze Mobiele Service contact op met onze serviceafdeling.
Wij adviseren u graag over de best passende oplossing.
Bel 010 - 2 888 000, vul ons serviceformulier in of mail naar mobieleservice@euro-index.nl