Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

MVO

EURO-INDEX is zich bewust van haar invloed op de omgeving en vindt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) bijzonder belangrijk. Wij willen graag (met u) een actieve bijdrage leveren aan een beter milieu! Dit doen wij op diverse manieren:


Sponsoring en goede doelen

EURO-INDEX sponsort diverse lokale sportverenigingen en steunt ook de hartstichting, de dierenambulance, stichting Opkikker, stichting Humanitas, stichting de hond kan de was doen en de Clean 2 Antarctica expeditie.


Blijdorp partner
Met de adoptie van de Aziatische olifant Faya verbindt EURO-INDEX zich aan Diergaarde Blijdorp. Via deze betrokkenheid dragen we bij aan het welzijn van de dieren, evenals aan het herstel en behoud van de natuurlijke wereld en de biodiversiteit om ons heen.

Partners BlijdorpMinder papierverbruik

Digitale kalibratiecertificaten met Mijn KWS
Door gebruik te maken van Mijn KWS (webportaal en app), krijgt u gratis toegang tot uw digitale kalibratiecertificaten. U kunt alle relevante documenten altijd inzien en downloaden. Het enige dat u nodig heeft is een internetverbinding.

In het webportaal of de app kunt u aangeven of u nog papieren certificaten wilt blijven ontvangen. Vanaf 1 augustus 2024 zal EURO-INDEX in het geheel geen papieren kalibratiecertificaten en rapporten meer verstrekken.


Digitaal factureren
EURO-INDEX b.v. verzendt uw facturen bij voorkeur digitaal. Dit is efficiënt, biedt minder kans op fouten, een snelle verwerking en is natuurlijk milieuvriendelijk. Indien u dit op prijs stelt, klik dan op deze link en vul het formulier in.

Digitaal versturen van orderbevestigingen
Indien u een verkoopbestelling heeft geplaatst bij EURO-INDEX dan ontvangt u uw orderbevestiging digitaal. Hiermee hebben wij ons papierverbruik aanzienlijk weten te reduceren.

Digitale oproepbrieven
Indien wij over een emailadres beschikken ontvangt u de oproep voor een KWS-behandeling van uw meetinstrument van ons digitaal.

Digitale nieuwsbrief
Wij brengen onze klanten op de hoogte van acties, nieuwe instrumenten en technieken, aanpassingen in regelgeving en andere relevante informatie via onze digitale nieuwsbrief.

Ontvangt u onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf u dan nu in.

Inschrijven Nieuwsbrief

Minder papier bij interne bedrijfsprocessen
EURO-INDEX streeft ernaar om de hoeveelheid papier bij interne bedrijfsprocessen voortdurend te reduceren.


Vermindering CO2-uitstoot

CO2 footprint
EURO-INDEX b.v. brengt periodiek haar CO2 footprint in kaart, waarbij de totale CO2 uitstoot wordt berekend over alle bedrijfsprocessen. Uiteraard wordt ernaar gestreefd deze footprint voortdurend te reduceren.

Download CO2 footprint


CO2 neutrale postbezorging

Ondanks onze inspanningen om zoveel mogelijk digitaal te communiceren, blijft er een zekere hoeveelheid papieren post over. EURO-INDEX b.v. zorgt ervoor dat deze post CO2 neutraal bij u wordt bezorgd.

Certificaat CO2-neutrale postbezorging


Duurzame initiatieven

Wist u dat:

  • EURO-INDEX biologische reinigingsmiddelen gebruikt bij het onderhoud van uw instrumenten?
  • ECO-sensoren van de BLAUWE LIJN® rookgasanalysers loodvrij zijn?
  • Wij verantwoord recyclen via Stichting OPEN (Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland)?
  • Wij sinds 2017 100% groene stroom uit windenergie gebruiken?
  • Wij uiterste zorg te besteden aan uw bestelling, waardoor vervoerders minder kilometers hoeven te maken door retourzendingen?
  • Wij onze actiekrant laten drukken op FSC gecertificeerd papier, en deze CO2-neutraal versturen in suikerriet folie?
  • Wij ons kantoormeubilair duurzaam inkopen en wij nieuwe bomen adopteren als wij nieuw meubilair bestellen?


Nationaal bedrijfsfitness Plan

EURO-INDEX neemt deel aan het Nationaal Bedrijfsfitness Plan. Een unieke arbeidsvoorwaarde die werknemers van EURO-INDEX de mogelijkheid biedt om met aanzienlijk financieel voordeel een fitnesscentrum te bezoeken. Hiermee blijven de medewerkers van EURO-INDEX gezond en vitaal.