Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
0

Nieuws

04.04.2019
VOC’s detecteren middels PID

In de ProcessControl van deze maand vindt u een artikel over het detecteren van VOC’s en welke PID-sensor het beste geschikt is voor een specifieke toepassing. Vooral als detectie van BTEX het doel is, dan dient u rekening te houden met een aantal factoren bij de keuze van een instrument.

20.03.2019
Een persoonlijk menu op uw instrument

Veel BLAUWE LIJN meetinstrumenten zijn voorzien van een favorieten-menu. Hiermee kunt u zelf bepalen uit welke meetfuncties kan worden gekozen en in welke volgorde deze worden weergegeven.

20.02.2019
Luchthoeveelheidsmeting bij een warmtepomp installatie

De BLAUWE LIJN Eurolyzer STx en de Bluelyzer ST hebben naast rookgasanalyse meer functies beschikbaar. Een voorbeeld hiervan is een luchthoeveelheids- en luchtsnelheidsmeting aan een warmtepomp installatie. In 2 instructievideo's is te zien hoe met behulp van een pitotbuis deze meting wordt uitgevoerd.  

05.02.2019
Stationaire detectie van PAK’s, waaronder benzeen

De Ion Science Falco TAC is ’s werelds eerste stationaire PID-monitor voor detectie van total aromatic compounds (TACs of PAK’s), waaronder benzeen. Het toestel is in staat aromatische koolwaterstoffen te detecteren vanaf 0,01 ppm (10 ppb, voor zeer toxische gassen) tot 50 ppm. 

22.01.2019
Veelzijdige multimeter

De Elektro Lijn Neptune is een True RMS multimeter met aanvullende testfuncties. Naast meting van spanning, weerstand, stroom (met een optionele stroomtang) en een doorbeltest biedt dit instrument meting van isolatieweerstand, een continuïteitstest met 200 mA, meting van harmonische vervorming en bepaling van de fasevolgorde. 

15.01.2019
Lekzoeken met tracergas

Recentelijk heeft EURO-INDEX voor BAM een lek gevonden in een ondergrondse waterleiding. Het doel hierbij was het lek snel en doelmatig te vinden, zonder de hele staat open te breken. Er is gekozen voor een  detectiemethode met tracergas. Lees hier een verslag van de werkwijze.

07.01.2019
Isolatieweerstand testen met lage testspanning

De Megger isolatieweerstandtesters MIT415/2 en MIT417/2 zijn niet alleen ontwikkeld voor toepassing bij industriële en elektrotechnische installaties, maar tevens voor toepassing bij signaalkabels, motoren, ESD, paneelbouw en luchtvaart.