Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Ion Science Panther gaslekdetector

31.05.2023
EURO-INDEX introduceert met de nieuwe Panther van Ion Science een lekdetector voor bijzonder nauwkeurige, betrouwbare, stabiele en reproduceerbare metingen van vrijwel alle gassen en gasmengsels.

Het toestel is voorzien van een voorgeprogrammeerde gastabel met onder andere helium, waterstof, koelmiddelen en SF6. Met een gevoeligheid vanaf 3,8 x 10-6 (0,0000038) cc/sec waterstof is dit instrument vooral geschikt voor het lokaliseren van bijzonder kleine gaslekken. Het toestel is echter niet gas-specifiek en kan daarom niet worden toegepast om gassen van elkaar te onderscheiden.

De Panther is ergonomisch vormgegeven en voorzien van kleurendisplay, een handige (optioneel flexibele) monsternamesonde en een unieke monsternamepomp, waarmee het toestel vrijwel ongevoelig is voor luchtstromingen rond het testobject. Bij overschrijding van de vrij instelbare alarmwaarden wordt de gebruiker gewaarschuwd met visuele, akoestische en trilsignalen. 

Voor het verrichten van metingen in slecht verlichte omstandigheden is het instrument voorzien van een handige ingebouwde zaklamp, waarmee het meetobject kan worden verlicht. De Panther kan zelfs worden toegepast in sterke magnetische velden, waarmee toepassing voor heliumdetectie bij MRI-installaties tot de mogelijkheden behoort. Met ION PC software kan het toestel worden geconfigureerd en kunnen datalogging-sessies worden gedownload via Bluetooth.

Klik hier voor meer informatie over de Ion Science Panther


Terug naar overzicht