Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Testinstrument voor PV-installaties

08.11.2023
EURO-INDEX vult de lijn PV-testinstrumenten aan met de introductie van de Elektro Lijn PVChecks-PRO. Dit multifunctionele instrument test de veiligheid en functionaliteit van PV-installaties volgens IEC/EN62446, SCIOS Scope 12 en de InstallQ erkenningsregeling voor zonnestroomsystemen.

Met één enkele toetsaanslag voert de PVChecks-PRO een serie testen uit aan een enkele of serie van strings, waaronder een meting van de continuïteit van de beschermingsleiding, de polariteit en een IV-check met meting van openklemspanning tot 1.500 V DC en kortsluitstroom tot 40 A. Het toestel meet tevens de isolatieweerstand met een testspanning tot 1.500 V DC, zelfs op spanningvoerende installaties. Met de GFL-functie (Ground Fault Locator) kan de locatie van een isolatiefout door bijvoorbeeld water of beschadiging worden gevonden in een string van PV-panelen. 

Met de optioneel verkrijgbare Solar03 afstandsunit, in combinatie met de bijbehorende referentiecel en temperatuuropnemer, kan de actuele zonnestralingsintensiteit en paneeltemperatuur worden gelogd en via Bluetooth draadloos naar de PVChecks-PRO worden gecommuniceerd. Met deze meetwaarden kan de Voc en lsc worden omgerekend naar STC (Standaard Test Condities) om de bepalen of een paneel (nog) voldoet aan de opgegeven specificaties.

Klik hier voor meer informatie over de Elektro Lijn PVChecks-PRO

Terug naar overzicht