Koolmonoxide detector voor de cv-monteur

Elke cv-ketel is een potentiele bron van koolmonoxide. De cv-monteur werkt hier dagelijks mee, waardoor een persoonlijke CO-detector geen overbodige luxe is. Dit is niet alleen in het belang van de monteur zelf, maar ook van de bewoners of gebruikers van het pand. Bij detectie van koolmonoxide kan de oorzaak worden gevonden en direct passende maatregelen worden getroffen.

Het instrument
co-detector voor cv-monteurEen CO-detector is in de eerste plaats voor persoonlijke veiligheid. Je draagt het kleine instrument op de kleding, waarbij je wordt gewaarschuwd met lichtsignalen, luide geluidssignalen en trilsignalen indien er een te hoge concentratie koolmonoxide wordt waargenomen. Dit bijzonder giftige gas is reukloos, kleurloos en smaakloos en daarmee alleen op deze manier waar te nemen. Omdat je een CO-detector de hele werkdag bij je draagt, dient het natuurlijk compact en lichtgewicht te zijn en vooral tegen een stootje te kunnen.

De oplossing
EURO-INDEX b.v. biedt een groot assortiment gasdetectors voor persoonlijke veiligheid. Een goede oplossing voor de cv-monteur is de Scott Protégé ZM CO. Dit instrument is klein, lichtgewicht en stof- en waterdicht. Als het toestel wordt ingeschakeld blijft het 24 maanden continu werkzaam, zonder dat het door de gebruiker kan worden uitgeschakeld. Na deze 2 jaar kunt u het instrument eenvoudig vervangen.

Het gebruik van de Scott Protégé ZM CO biedt de cv-monteur de zekerheid van een gezonde atmosfeer om in te werken. Het biedt daarnaast een extra zekerheid voor de klant dat problemen met koolmonoxide, door bijvoorbeeld een lek in de rookgasafvoer, direct worden waargenomen en verholpen.

Bij alarmering toont de Scott Protégé ZM de gemeten waarde in het display. Op basis hiervan kan de monteur de ernst van de situatie direct zien en passende maatregelen nemen.

   Klik hier voor meer informatie over de Scott Protégé ZM

Om het verbrandingsproces in de cv-ketel te controleren en goed af te stellen is uiteraard een goede rookgasanalyser nodig. Ook hierin bieden wij een groot assortiment met een passend instrument voor uw werkzaamheden.