Contactgegevens* Verplichte velden

Sewerin SeCorrPhon AC 200
Vergroot afbeelding
X

Sewerin SeCorrPhon AC 200Sewerin SeCorrPhon AC 200
Move your mouse over image or click to enlarge

Sewerin SeCorrPhon AC 200

Bestelnr: KR20-20002

Dit multifunctionele instrument biedt snelle en accurate waterlekdetectie door een combinatie van een geavanceerde correlator en akoestische detectie. Door de automatische filters wordt een nauwkeurig resultaat verkregen en de locatie van het lek gemakkelijk gevonden.

Lees meerLess

Kenmerken

 • Nauwkeurige waterlekdetectie met correlatiemethode en akoestische methode
 • Automatische analyse van signalen en toepassing van filters
 • Draadloze datacommunicatie
 • Compact en lichtgewicht
 • Stof- en waterdicht (IP67)
 • 5,7” kleuren touchscreen
 • Krachtige Li-Ion accu
Meer kenmerken
Beschrijving

De SeCorrPhon AC200 vormt een combinatie van de SeCorr C 200 en de AquaPhon A 200.

Het principe van akoestische waterlekdetectie
Water dat uit een ondergronds lek stroomt produceert in vibraties in het leidingmateriaal. Deze vibraties planten zich voort langs de leiding en kunnen zelfs op grote afstand worden waargenomen door met een gevoelige microfoon aan de leiding te “luisteren”. De vibraties planten zich ook voort door de aarde naar de oppervlakte, waar ze kunnen worden waargenomen met speciale grondmicrofoons.

Het principe van correlatie
Door gelijktijdige meting van de vibraties van een waterlek bij twee punten in een leiding (bijvoorbeeld kranen), kan de afstand van beide punten tot het lek worden berekend. Zeer gevoelige microfoons registreren het “geluid” op de punten. Twee draadloze zenders zenden de signalen naar een ontvanger: de correlator. Deze correlator bepaald het tijdsverschil tussen de signalen en berekent aan de hand van de lengte, diameter en materiaal van de leiding de exacte afstand van het lek tot beide meetpunten.

De correlatiemethode verschilt van de conventionele methode van akoestische waterlekdetectie. In plaats van het systematisch testen bij kranen en fittingen en vervolgens lokaliseren van het lek met grondmicrofoons, wordt een gelijktijdige meting gedaan bij 2 punten en een berekening uitgevoerd. Bij akoestische waterlekdetectie worden de signalen door de gebruiker beluisterd en geëvalueerd. Het succes van deze detectiemethode is in grote mate afhankelijk van het menselijk gehoor en de ervaring van de gebruiker. De correlatie-methode geeft duidelijke meetwaarden en wordt nauwelijks beïnvloed door externe factoren.

SeCorrPhon AC 200
De Sewerin SeCorrPhon AC 200 is een hoogwaardige, draagbare correlator en akoestische waterlekdetector, waarmee ondergrondse waterlekken snel, nauwkeurig en op betrouwbare wijze kunnen worden gevonden. De geavanceerde firmware van de SeCorrPhon AC 200 voert de metingen vrijwel geheel automatisch uit. Zodra de meting wordt gestart worden alle stappen uitgevoerd zonder tussenkomst van de gebruiker. De gemeten signalen worden voortdurend geanalyseerd, waarbij de ideale filteropties worden toegepast. Indien gewenst kunnen de filters ook handmatig worden ingesteld.

De SecorrPhon AC 200 beschikt over beschermingsklasse IP67 en is daarmee geschikt voor gebruik in vrijwel alle condities. Vuil, stof en vocht hebben geen invloed op de functionaliteit. Een krachtige Li-Ion accu zorgt ervoor dat het toestel een hele dag zonder onderbrekingen kan worden toegepast. Het grote kleuren touchscreen geeft alle informatie en meetresultaten op een overzichtelijk manier weer.

Een compleet meetset voor de correlator-functie bestaat minimaal uit de SeCorrPhon AC 200 ontvanger, Twee RT 200 zenders en twee UM 200 microfoons.

Voor prelocatie met akoestische waterlekdetectie is een TS200 draagstang met een TM 200 contactmicrofoon nodig.

Voor het lokaliseren van het waterlek met akoestische detectie is een TM 200 grondmicrofoon nodig bij bestrate oppervlakken en een BM230 grondmicrofoon bij onbestrate oppervlakken.

Er zijn diverse aanvullende accessoires verkrijgbaar, zoals een handige draagriemenset, een stevige draagkoffer voor alle onderdelen, een draadloze hoofdtelefoon, een netadapter/acculader, een hydrofoon-set, etc.


Onze specialisten adviseren u graag over de beste samenstelling van het set voor uw toepassingen, waarna u indien gewenst een offerte op maat ontvangt.

Kenmerken
 • Nauwkeurige waterlekdetectie met correlatiemethode en akoestische methode
 • Automatische analyse van signalen en toepassing van filters
 • Draadloze datacommunicatie
 • Compact en lichtgewicht
 • Stof- en waterdicht (IP67)
 • 5,7” kleuren touchscreen
 • Krachtige Li-Ion accu
Downloads
Euroinfo

EURO-INDEX is Geautoriseerd Service Centre van Sewerin: Download hier het certificaat.

Prijs op aanvraag

Vragen, advies of telefonisch bestellen?

Onze deskundige verkoopadviseurs helpen u graag op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Onze technische dienst kunt u op werkdagen al
vanaf 7:00 uur bereiken

Bel: 010 - 2 888 000

Vraag een offerte aan voor dit product

Groot aantal nodig van dit product? Vraag offerte aan