0

Meting van luchtkwaliteit

03.07.2019
De hoeveelheid kooldioxide (CO2) in een ruimte speelt een belangrijke rol bij het comfort en de gezondheid van de mensen in die ruimte. Vooral in openbare gebouwen, scholen, zorginstellingen en op de werkvloer dient de luchtkwaliteit te worden gecontroleerd.

Speciaal voor het meten van de luchtkwaliteit is de CAPBs collectie van BLAUWE LIJN uitgebreid met twee nieuwe sens modellen. De AQ35 en AQ36 passen net als alle sens modellen op de CAPBs STm basishandgreep. U kunt de meetwaarden uitlezen en registreren via een smartphone of tablet met de gratis EuroSoft live app. De meetwaarden kunnen ook rechtstreeks worden toegevoegd aan het meetrapport van een BLAUWE LIJN meetinstrument.

Met de CAPBs sens AQ35 kunt u de CO2-concentratie in een ruimte meten en vaststellen of de mate van ventilatie met frisse lucht voldoende is. Het instrument biedt een NDIR-sensor met een meetbereik tot 10.000 ppm. Indien gewenst kan de meetwaarde ook in mg/m3 worden uitgelezen. De CAPBs sens AQ36 heeft dezelfde eigenschappen als model AQ35, maar bevat tevens sensoren voor nauwkeurige meting van de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid. Deze meetwaarden vormen samen met de CO2-concentratie belangrijke factoren voor het beoordelen van de luchtkwaliteit (IAQ). Indien gewenst kunnen deze instrumenten worden voorzien van een KWS kalibratiecertificaat.

   Klik hier voor meer informatie over de CAPBs sens AQ35

   Klik hier voor meer informatie over de CAPBs sens AQ36

Terug naar overzicht