Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
0

Isolatieweerstandtester voor PV-installaties

04.02.2021
De PV-Isotest van Elektro Lijn is een multifunctioneel instrument voor het testen van de isolatieweerstand bij PV-installaties. Het toestel biedt een testspanning tot 1.500 V DC en test de veiligheid van de installatie volgens IEC/EN62446 en SCIOS scope 12 (TD18).

De PV-Isotest meet en beoordeelt de isolatieweerstand van de actieve geleiders van een paneel, string of volledig fotovoltaïsch veld, zonder gebruik van een externe schakelaar om de positieve en negatieve aansluitingen kort te sluiten. Met een enkele test worden de isolatieweerstandwaarden van zowel de negatieve als positieve zijde van het veld weergegeven, waarmee de gebruiker de mogelijke fout gemakkelijk kan lokaliseren.

Het instrument beschikt ook over diagnostische functies zoals de Diëlektrische Absorptie Ratio (DAR) en Polarisatie Index (PI), waarmee de huidige staat van de isolatie kan worden bepaald. Met de GFL-functie ((Ground Fault Locator)  kan de locatie van lage isolatieweerstand worden gevonden in een string van PV-panelen door bijvoorbeeld water of beschadiging. De PV-Isotest wordt geleverd in een handige draagkoffer met accessoirepakket en rapportage software.

Klik hier voor meer informatie


Terug naar overzicht