Kalibratie op locatie 

Het logistieke traject van verzamelen, verpakken, verzenden, ontvangen, behandelen en retourneren aan de gebruiker is een proces dat meestal circa 5 werkdagen in beslag neemt. Gedurende deze periode zijn uw meetinstrumenten niet beschikbaar voor gebruik. U kunt dit ondervangen door vervangende instrumenten te huren (zie onze verhuurservice). Een andere mogelijkheid is gebruik te maken van onze service KWS® op locatie. 

Periodiek onderhoud en kalibratie van uw meetinstrumenten is bijzonder belangrijk. Om een zo hoog mogelijke kwaliteit van service te kunnen bieden voert EURO-INDEX deze werkzaamheden bij voorkeur uit in het eigen kalibratielaboratorium. Hier werken goed opgeleide vakmensen aan uw meetinstrumenten in een ESD-veilige omgeving, waarbij zij controle kunnen uitoefenen op de klimatologische omstandigheden (temperatuur, luchtvochtigheid en barometrische druk) en beschikking hebben over diverse gecertificeerde meetmiddelen, originele onderdelen, specifieke gereedschappen en software.


KWS® op locatie

Indien uw meetinstrumenten voldoen aan de criteria en het een voldoende aantal betreft, dan kunt u gebruik maken van onze service KWS® op locatie. Een onderhoudstechnicus komt bij u langs met een serviceauto met gecertificeerde kalibratiemiddelen, testgassen, gereedschap en originele onderdelen. De meetinstrumenten blijven bij u op locatie en de doorlooptijd voor de gebruiker blijft beperkt tot maximaal één dag.

Na onderhoud en kalibratie wordt het instrument voorzien van een kalibratiesticker. Binnen 2 tot 3 werkdagen ontvangt u uw KWS® kalibratiecertificaten met alle relevante gegevens van uw instrument en de kalibratiepunten.

Uiteraard zijn de voordelen van een KWS® hierbij van toepassing

 • De prijs staat vast voor de levensduur van het instrument (mits de KWS behandeling volgens herkalibratieadvies periodiek wordt uitgevoerd door EURO-INDEX)
 • Geen arbeidsloon bij de KWS behandeling
 • Kalibratie voor justage (voorkalibratie) indien mogelijk
 • Indien nodig justage en (na)kalibratie
 • Reparatie (klein) en preventief onderhoud
 • Gratis oproep met het advies voor herkalibratie
 • Controle op functionaliteit van het instrument
 • Vijf jaar historie voor alle gegevens
 • 10% korting op onderdelen
 • Serienummerregistratie


Criteria

Niet alle meetinstrumenten zijn geschikt voor onderhoud en kalibratie op locatie. Voor sommige instrumenten is het zeer belangrijk dat ze in een gecontroleerde omgeving worden behandeld, omdat de omgevingsfactoren een grote invloed uitoefenen op de meetresultaten. In andere gevallen zijn omvangrijke kalibratieopstellingen nodig, die niet in een serviceauto kunnen worden vervoerd.

Wij adviseren u graag over de geschiktheid van uw meetinstrumenten voor deze service.

Instrumenten die veelal geschikt zijn voor deze service zijn

 • Gasdetectie (persoonlijke veiligheid)
 • Gaslekdetectie
 • Multimeters, stroomtangen en eenvoudige elektrotechnische testinstrumenten
 • Rookgasanalysers

Vanzelfsprekend is het niet rendabel om voor 1 of enkele meetinstrumenten vele kilometers te rijden. Indien de totale kosten van KWS® behandelingen samen minimaal € 500,- bedragen, komt u in aanmerking voor KWS® op locatie.

Onze onderhoudstechnici zijn VCA gecertificeerd.


Neem voor meer informatie over KWS® op locatie en de geschiktheid van uw meetinstrumenten voor deze service contact op met onze serviceafdeling. Wij adviseren u graag over de best passende oplossing.

Telefoon: 010 – 2 888 000
E-mail: service@euro-index.nl
Of maak gebruik van ons Serviceformulier