• Gasdetectie

   √   Importeur/distributeur van draagbare en vaste gasdetectiesystemen, waaronder Scott safety, Sewerin, Ion Science, Bieler + Lang, Gas Clip, GFG en Blauwe Lijn
   √   Geautoriseerd Service Centrum van alle merken die wij vertegenwoordigen
   √   Kalibratie van alle merken gasdetectie
   √   Deskundig advies


   Kies de gewenste categorie:

  • Persoonlijke veiligheid

   Gasdetectie heeft in veel gevallen te maken met persoonlijke veiligheid. Een persoon of een ruimte wordt gemonitord op de aanwezigheid van een gevaarlijke concentratie toxische gassen, brandbare gassen of een zuurstoftekort/overschot. Indien een gevaarlijke concentratie wordt waargenomen wordt u gewaarschuwd met signalen. Bij vaste gasdetectie kunnen automatisch passende maatregelen worden geactiveerd.

   Lekdetectie

   Bij verbrandingsprocessen wordt vaak methaan (aardgas) gebruikt, maar bij industriële processen wordt een breed scala aan gassen toegepast. Een lek in een leiding of koppeling kan tot gevaarlijke en explosieve situaties leiden, maar ook voor economische en milieuschade zorgen. Met de juiste gaslekzoeker wordt een gaslek snel en effectief gevonden, zodat deze kan worden gerepareerd.

   PID technologie

   Wij bieden diverse draagbare en vaste gasdetectoren met PID (Photo Ionisation Detection) voor detectie van vluchtige organische componenten zoals benzeen, tolueen, styreen, etc. Meer informatie over wat VOC's precies zijn vindt u hier.
   Afhankelijk van uw wensen en de specifieke VOC’s die op de meetlocatie voor kunnen komen krijgt u van onze specialisten een passend advies.

   Benzeen

   De wettelijke grenswaarde voor benzeen is in Nederland op 1 oktober 2017 aangescherpt van 1 ppm (3,25 mg/m3) naar 0,2 ppm (0,7 mg/m3). Dit heeft gevolgen voor veel draagbare en vaste gasdetectie die wordt gebruikt voor dit doel. Veel van de momenteel toegepaste gasmonitoren hebben een resolutie van 0,1 ppm en zodoende onvoldoende nauwkeurigheid om een gasconcentratie van 0,2 ppm te kunnen vaststellen. Meer info.

   Oplossingen voor detectie van benzeen:

    

   Biogas

   EURO-INDEX biedt diverse meetoplossingen voor gebruik in en om biogasinstallaties, waaronder stationaire instrumenten die voortdurend de kwaliteit van het geproduceerde biogas meten. Met deze meetresultaten kan het proces automatisch worden geoptimaliseerd.

  • Onderhoud en kalibratie

   EURO-INDEX b.v. beschikt over een modern service- en kalibratielaboratorium voor preventief onderhoud, reparatie en kalibratie van alle instrumenten uit ons assortiment.

   Wij zijn een geautoriseerd service centrum van alle merken die wij vertegenwoordigen. Dit betekent dat:

   • Onze technici zijn opgeleid door de fabrikant en beschikken over de juiste kennis
   • Er gebruik wordt gemaakt van de juiste gereedschappen en software
   • Er uitsluitend originele onderdelen worden toegepast
   • De garantie en (ATEX)certificering van het toestel intact blijft

   Indien u echter gebruik maakt van gasdetectie instrumenten die niet door EURO-INDEX b.v. worden geleverd of vertegenwoordigd, dan kunt u wel bij ons terecht voor vakkundige kalibratie van deze instrumenten.

   Ook voor onderhoud van vaste (stationaire) gasdetectie systemen bent u bij ons aan het goede adres. Wij bieden een speciale service voor het afstellen, testen en onderhouden van stationaire gasdetectie systemen. Een ervaren en VCA gecertificeerde onderhoudstechnicus komt bij u op locatie om de gassensoren en gasmeetcomputer te testen, controleren en zo nodig storingen te verhelpen.

   EURO-INDEX Academy

   Indien u meer wilt weten over uw gasdetector en de toepassing ervan, dan kunnen wij een training verzorgen. Dit kan individueel of met een groep, ook op locatie. Meer info.

  • image