• Wat is een CAPB?

   Bij het woord meetinstrument denk u waarschijnlijk aan een draagbaar toestel met een sensor of meetsonde, enkele bedieningsorganen en natuurlijk een display, waarop u de gemeten waarden kunt aflezen. Een CAPB is een ander concept. Het biedt een meetfunctie, maar wordt niet op een traditionele manier bediend en afgelezen.

   Waar App staat voor application, staat CAPB voor capability. Elke CAPB heeft een specifieke toepassing en kan worden uitgelezen met een App. Dit kan een App zijn op uw smartphone of tablet, maar in de meeste gevallen op uw BLAUWE LIJN meetinstrument!

   U kunt CAPBs dus zien als verlengstukken van een bestaand (meet)instrument, waarmee u de meetfuncties van het toestel kunt uitbreiden.

   CAPBs zijn compacte toestellen met specifieke meetfuncties en worden draadloos aangestuurd en uitgelezen via een bijzonder efficiënte Bluetooth verbinding. CAPBs hebben geen bedieningsorganen (met uitzondering van een multifunctionele toets) en geen display.

  • image
  • Waar gebruikt u een CAPB voor?

   Er zijn CAPBs voor diverse toepassingen, zoals meting van druk(verschil), temperatuur, tapwaterhoeveelheid, relatieve luchtvochtigheid en gaslekdetectie.

   U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een Bluelyzer ST rookgasmeter te combineren met een CAPB PS20. De Bluelyzer ST is in staat een nauwkeurige rookgasanalyse en rendementsmeting te verrichten bij een cv-installatie, maar het toestel biedt geen druk(verschil)meting. Door een CAPB PS20 toe te passen kunt u de voordruk en branderdruk van de installatie meten en tevens de drukverschilschakelaar controleren. De meetwaarden van de CAPB PS20 leest u eenvoudig af op het display van de Bluelyzer ST. De meetwaarden worden toegevoegd aan het meetrapport, hetgeen u kunt opslaan of communiceren via de gratis EuroSoft mobile App.

   Is uw BLAUWE LIJN instrument geschikt voor CAPBs?

   BLAUWE LIJN instrument Geschikt voor CAPBs®
   Soort Type Ja Nee
   Rookgasanalyse Bluelyzer ST  
   Eurolyzer STe  
   Eurolyzer STx  
   Multilyzer STe  
   Maxilyzer NG  
   Maxilyzer NG plus  
   Druk(verschil)meting S2600-serie  
   S4600-serie  
   S4600 ST-serie  
   Temperatuurmeting S2600-12K(D)  
   S4600 ST-12KD  
   Binnenklimaatmeting RHT-serie  
   BlueAir ST  
   Gaslekdetectie GSP 3-serie  

      Een volledig overzicht van alle beschikbare CAPBs vindt u hier.


   Op onze website vindt u alle CAPBs® met uitgebreide uitleg en specificaties. Mocht u behoefte hebben aan additionele informatie of een advies op maat, neem dan contact op met onze productspecialisten via 010 - 2 888 000, mail naar verkoop@euro-index.nl, of vul onderstaand contactformulier in.

   Contactformulier

   * Verplichte velden

  • image