Contactgegevens* Verplichte velden

BLAUWE LIJN S2650
Vergroot afbeelding
X

BLAUWE LIJN S2650BLAUWE LIJN S2650
Move your mouse over image or click to enlarge

BLAUWE LIJN S2650

Bestelnr: 069627
Nauwkeurige druk(verschil)meter tot 5.000 mbar voorzien van LCD display met achtergrondverlichting. Lees meerLess

Kenmerken

 • Groot LCD met displayverlichting
 • Eenvoudige bediening 
 • Temperatuurcompensatie 
 • Positie-effect nihil
 • EN50379 deel 2 gecertificeerd 
 • Automatische nulstelling na opstarten toestel en handmatinullge nulstelling 
 • Geïntegreerd beschermholster met magneten
 • Automatische bereikinstelling (auto-ranging)
Meer kenmerken
Beschrijving

De BLAUWE LIJN S2650 is geschikt voor het meten van druk en drukverschil van niet-corrosieve, niet-agressieve, niet-visceuse en niet-kristalliserende gassen. Het toestel kan worden gebruikt voor het meten van o.a. drukverschil, voordruk, branderdruk, beproevingsdruk voor gasleidingen, drukstoot tot 5 bar, voordruk expansievat en gasdistributiedruk.

De S2650 heeft een meetbereik van 5.000 mbar en is in het bereik tot 200 mbar met “één cijfer achter de komma” uit te lezen, oftewel 0,1 mbar. Met de het instrument kan in combinatie met de optionele Afpersset tot 10 bar een nieuwe leiding op 5 bar worden afgeperst. Het instrument beschikt over twee slangnippels van 8 mm. Op deze aansluitingen kunnen de bijgeleverde aansluitnippels tot 35 bar met borging worden gemonteerd. Hierop kunnen speciale hogedrukslangen, goed gezekerd, worden aangesloten. Een andere optie is montage van de optionele drukadapter op een 8 mm aansluitnippel.

Het toestel is uitgerust met een holdfunctie. Daarnaast kan er door middel van de temperatuurcompensatie direct een nauwkeurige meting worden verricht, wanneer het instrument van een koude naar een warme ruimte wordt gebracht. Met het instrument kan in iedere gewenste positie worden gemeten, zonder dat de meter steeds opnieuw genuld moet worden.

Het toestel is ergonomisch van vorm en ligt daardoor erg prettig in de hand. Dankzij het grote LCD met displayverlichting zijn de meetresultaten onder alle omstandigheden goed af te lezen. Het geïntegreerde beschermholster zorgt ervoor dat het toestel tegen een stootje kan. De magneten in het holster geven de mogelijkheid de druk(verschil)meter te bevestigen aan vlakke metalen delen, zoals de mantel van een CV ketel. De bediening verloopt via vier toetsen en een aan / uit-toets. Dankzij de automatische bereikinstelling wordt de gemeten waarde altijd in de hoogste resolutie afgelezen. Bij het opstarten van het toestel wordt de nulstelling automatisch uitgevoerd. Daarnaast kan de drukmeter ook naar de behoefte van de gebruiker worden genuld.

Vanzelfsprekend is het toestel gecertificeerd volgens de norm NEN-EN 50379 deel 2 en mogen deze worden gebruikt voor het afstellen van verbrandingstoestellen.

De BLAUWE LIJN S2650 voldoet aan de voorgeschreven specificaties voor gebruik bij VIAG werkinstructie G07 en G12. VIAG staat voor Veiligheidsinstructie Aardgas. Hierin staan veiligheidsprocedures voor veilig werken aan en in nabijheid van hoge en lage druk aardgasnetten, aardgasleidingnetwerken en aardgasinstallaties. 

Specificaties
Nominaal meetbereik
5.000 mbar
Maximaal meetbereik
7.000 mbar
Maximale overdruk
10 bar
Resolutie
0,1 mbar (< 199,9)
1 mbar (> 200)
Meetnauwkeurigheid (grootste afwijking hanteren)
± 0,7 mbar
± (1,0% RDG + 1 digit)
Nauwkeurigheid conform VIAG regelgeving
0,25% FS (< 1.600 mbar)

Inbegrepen accessoires
Rubberen beschermholster met magneten, twee 1,5 V alkaline batterijen, 2 x aansluitnippels tot 35 bar met borging, kopie certificaat NEN-EN 50379:2004 deel 2, 50 cm PU-slang, fabrieksrapport en Nederlandstalige handleiding.

Kenmerken
 • Groot LCD met displayverlichting
 • Eenvoudige bediening 
 • Temperatuurcompensatie 
 • Positie-effect nihil
 • EN50379 deel 2 gecertificeerd 
 • Automatische nulstelling na opstarten toestel en handmatinullge nulstelling 
 • Geïntegreerd beschermholster met magneten
 • Automatische bereikinstelling (auto-ranging)
Downloads
€ 455,- verkoopprijs
Alle prijzen zijn netto, per stuk, excl. BTW. Wijzigingen voorbehouden.Vragen, advies of telefonisch bestellen?

Onze deskundige verkoopadviseurs helpen u graag op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Onze technische dienst kunt u op werkdagen al
vanaf 7:00 uur bereiken

Bel: 010 - 2 888 000

Vraag een offerte aan voor dit product

Groot aantal nodig van dit product? Vraag offerte aan

Aanbevolen accessoires