Contactgegevens* Verplichte velden

Verhuur
Verhuur rookgasanalyser Multilyzer STe
Vergroot afbeelding
X

Verhuur rookgasanalyser Multilyzer STeVerhuur rookgasanalyser Multilyzer STe
Move your mouse over image or click to enlarge

BLAUWE LIJN Multilyzer STe (verhuur)

Bestelnr: 972455
De BLAUWE LIJN Multilyzer STe is een complete serviceanalyser voor het in bedrijf stellen, inspecteren en onderhouden van cv- en verbrandingsinstallaties. Het instrument maakt gebruik van de modernste technologie, wat resulteert in een hoge nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en een brede functionaliteit. De Multilyzer STe biedt plaats aan 6 gassensoren, waarmee diverse configuraties kunnen worden gevormd voor inspectie en onderhoud bij industriële verbrandingsinstallaties die vallen onder SCIOS regelgeving. Lees meerLess
Beschrijving
Toepassing
Nauwkeurige analyse van de rookgassen geeft een goed beeld van de kwaliteit van een verbrandingsproces. Bij verwarmingsinstallaties met een vermogen tot 100 kW kan in de meeste gevallen worden volstaan met meting van het zuurstofgehalte (O2) in de rookgassen. Als de gebruikte brandstofsoort met bijbehorende parameters correct is ingevoerd, rekent het instrument de concentratie kooldioxide (CO2) in de rookgassen uit. Additioneel wordt uit veiligheidsoverwegingen altijd ook de concentratie koolmonoxide (CO) gemeten en beoordeeld.
 
Bij stookinstallaties vanaf 100 kW schrijft SCIOS een uitgebreidere analyse voor, waarbij additionele gassen en/of grotere meetbereiken noodzakelijk zijn. De Multilyzer STe biedt plaats aan maximaal 6 gassensoren , waarmee verschillende configuraties kunnen worden samengesteld. Naast de ECO-sensor (O2) en de waterstof gecompenseerde koolmonoxidesensor (COppm) is dit model voorzien van een sensor voor koolmonoxide (COVol.%) tot 2 Vol.% (20.000 ppm), stikstofoxide (NO) en stikstofdioxide (NO2). De meetwaarden kunnen in diverse eenheden worden weergegeven, waaronder ppm, mg/m3, mg/kWh, mg/MJ en Vol.%.
 
De BLAUWE LIJN Multilyzer STe is geschikt voor rookgasanalyse, temperatuur- en druk(verschil)meting bij verbrandingsinstallaties. Het instrument is volledig NEN-EN 50379 deel 2 gecertificeerd en daarmee geschikt voor het verrichten van selectieve en verplichte metingen.
 
Meting van koolmonoxide
De Multilyzer STe bevat een waterstof gecompenseerde koolmonoxidesensor. Deze COppm-sensor meet de koolmonoxideconcentratie tot 4.000 ppm en tevens de waterstofconcentratie (H2) tot 2.000 ppm. Een waterstof gecompenseerde CO-sensor zorgt dat de nauwkeurigheid van de CO-meting sterk wordt verhoogd. Deze methode is voorgeschreven in de NEN-EN 50379 deel 2.
 
Voor meting van koolmonoxide bij stookinstallaties vanaf 100 kW is een meetbereik tot 2 Vol.% noodzakelijk. Na meting van een hoge concentratie koolmonoxide hebben deze sensoren enige tijd nodig om te herstellen, voordat ze weer een lage concentratie kunnen meten. Daarnaast zijn sensoren met een groot meetbereik minder nauwkeurig bij lage meetwaarden. De Multilyzer STe meet koolmonoxide tot 4.000 ppm met de COppm-sensor. Indien het meetbereik van deze sensor wordt overschreden schakelt het toestel over op de COVol.%-sensor en geeft de meetwaarde hiervan weer op het display. Indien de gemeten concentratie vervolgens weer onder 4.000 ppm komt wordt de COppm-sensor weer geactiveerd. De Multilyzer STe is voorzien van 2 krachtige pompen, waarvan één wordt gebruikt voor monstername van de rookgassen en de ander tot doel heeft de COppm-sensor te spoelen met schone lucht, zolang een hoge concentratie CO wordt aangeboden. Dit komt de levensduur, responstijd en nauwkeurigheid van de sensor zeker ten goede, doordat deze tegen vergiftiging wordt beschermd en onmiddellijk weer in staat is om lage concentraties te meten.
 
De Multilyzer STe met dubbele CO sensoren biedt een groot meetbereik met ongekende nauwkeurigheid en snelheid, zonder hersteltijd.
 
ECO-sensortechnologie
Voor meting van de zuurstofconcentratie wordt bij de Multilyzer STe een ECO-sensor toegepast. ECO-sensoren bieden een bijzonder hoge duurzaamheid, die tot gevolg heeft dat deze sensor nauwelijks aan veroudering onderhevig is en zeer zelden vervangen hoeven te worden. Een ander voordeel van ECO-sensortechnologie is de ongekend korte reactietijd, wat een snelle en correcte uitlezing van de gasconcentratie tot gevolg heeft.
Drukmeting bij verwarmingsinstallaties
De Multilyzer STe bevat een nauwkeurige druk(verschil)meter met een bereik tot 150 hPa en een resolutie van 0,01 hPa (1 Pa). Deze drukmeter kan worden gebruikt voor de meest voorkomende druk(verschil)metingen bij cv-installaties, zoals meting van voordruk, branderdruk, beproevingsdruk voor gasleidingen, etc.
 
Automatische drukdalingsproef
Het uitvoeren van een lekdichtheidsbeproeving bij gasleidingen is bijzonder gemakkelijk door het toepassen van de automatische drukdalingsproef. Als deze functie wordt geactiveerd, dan registreert het instrument de drukdaling gedurende een door de gebruiker opgegeven tijdsinterval (bijvoorbeeld 3 minuten). Het einde van het tijdsinterval wordt aangegeven met een akoestisch signaal. Voor het uitvoeren van een lekdichtheidsbeproeving adviseren wij gebruik te maken van de optionele BLAUWE LIJN Afpersset tot 1 bar.

Intuïtieve bediening

Direct na het inschakelen van de Multilyzer STe verschijnt een keuzemenu in het display. Met het handige aanraakgevoelige navigatieveld maakt u een keuze uit de verschillende functies van het toestel. De Nederlandstalige menu’s zijn overzichtelijk en intuïtief te bedienen. De grote kijkhoek, de helderheid en verlichting van het grote kleurendisplay zorgen ervoor dat de meetwaarden onder alle omstandigheden goed zichtbaar en gemakkelijk afleesbaar zijn.
 
Datacommunicatie
De Multilyzer STe beschikt over een geheugenfunctie, waarmee de meetresultaten kunnen worden opgeslagen op een MicroSD kaart, die vervolgens kan worden uitgelezen op een PC of laptop. Het toestel beschikt tevens over een infraroodpoort voor draadloze communicatie met de EUROprinter. Met deze EUROprinter kan op eenvoudige wijze op locatie een meetrapport worden geprint.
 
Duur Totale huurprijs
1 week €  179,-
2 weken €  322,20
3 weken €  429,60
4 weken €  501,20
5 weken €  572,80
Downloads
Verhuurprijs per week
Verhuur
€ 179,- verhuurprijs
Alle prijzen zijn netto, per stuk, excl. BTW. Wijzigingen voorbehouden.Vragen, advies of telefonisch bestellen?

Onze deskundige verkoopadviseurs helpen u graag op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Onze technische dienst kunt u op werkdagen al
vanaf 7:00 uur bereiken

Bel: 010 - 2 888 000

Vraag een offerte aan voor dit product

Groot aantal nodig van dit product? Vraag offerte aan