Contactgegevens* Verplichte velden

BLAUWE LIJN Maxilyzer NG
Vergroot afbeelding
X

BLAUWE LIJN Maxilyzer NGBLAUWE LIJN Maxilyzer NG
Move your mouse over image or click to enlarge

BLAUWE LIJN Maxilyzer NG

De BLAUWE LIJN Maxilyzer NG is een complete serviceanalyser voor het in bedrijf stellen, inspecteren en onderhouden van cv- en verbrandingsinstallaties. Geschikt voor industriele en SCIOS-toepassingen.

Lees meerLess
Beschrijving

De buitengewoon robuuste uitvoering, uitstekende specificaties en certificering volgens de strengste Europese normen, zoals de NEN-EN 50379 deel 2, maken de Maxilyzer NG geschikt voor toepassing bij industriële verbrandingsinstallaties boven 100 kW. Dit meetinstrument is bij uitstek geschikt voor periodiek onderhoud, periodieke inspecties en de eerste bijzondere inspectie volgens SCIOS scope 1 t/m 5. Met de juiste sensorconfiguratie kan de Maxilyzer NG zelfs worden toegepast voor metingen volgens scope 6 (BEES-metingen). De behuizing van het instrument bestaat uit een zeer sterke lucht-, stof- en waterdichte koffer (Pelicase), wat dit toestel de meest robuuste en compacte analyser in zijn klasse maakt.

Rookgasanalyse tot 8 gassen
De Maxilyzer NG biedt plaats aan 6 gassensoren. Doordat de CO-ppm sensor naast de koolmonoxide-concentratie tevens de waterstofconcentratie meet, zijn deze 6 sensoren geschikt voor gelijktijdige meting van maximaal 7 gassen. Uit de zuurstof-concentratie wordt de kooldioxideconcentratie berekend, wat een rookgasanalyse tot 8 gassen mogelijk maakt. EURO-INDEX maakt uitsluitend gebruik van gassensoren van City Technology, die garant staan voor een hoge nauwkeurigheid en een lange gebruiksduur.

De conditie van de sensoren kan op de display worden weergegeven. De minimale sensorconfi guratie van de Maxilyzer NG bevat een zuurstofsensor (O2 en berekening van CO2) en een koolmonoxidesensor (COppm tot 4.000 ppm en H2 tot 2.000 ppm). Een koolmonoxidesensor is kruisgevoelig voor waterstof, wat betekent dat het aanwezige waterstof door deze sensor wordt herkend als koolmonoxide en de weergegeven concentratie hoger is dan de werkelijke waarde. Door de separaat gemeten waterstof-concentratie van deze waarde af te trekken wordt de nauwkeurigheid van de CO-meting sterk verhoogd. Deze methode is voorgeschreven in de NEN-EN 50379:2004 deel 2. Het is daarnaast denkbaar dat in de toekomst cv-installaties zullen worden gestookt op waterstof in plaats van aardgas, waarmee meting van de waterstofconcentratie een grote rol kan gaan spelen.

Er is plaats voor vier additionele toxische sensoren, waarbij een keuze kan worden gemaakt uit een sensor voor koolmonoxide tot 2 vol.%/- 20.000 ppm (CO-vol.%), stikstofoxide (NO), stikstofdioxide (NO2) en zwaveldioxide (SO2). De Maxilyzer NG is voorzien van twee krachtige pompen, waarvan één wordt gebruikt voor monstername in de rookgassen en de ander tot doel heeft de CO-ppm sensor te spoelen met schone lucht, zolang een hoge concentratie CO wordt aangeboden. Dit komt de levensduur, responstijd en nauwkeurigheid van de sensor zeker ten goede, doordat deze tegen vergiftiging wordt beschermd en onmiddellijk weer in staat is om lage concentraties te meten.

Alle sensoren worden optimaal beschermd door een stoffi lter en een condensafscheider met waterslot, die in het deksel van het instrument zijn verwerkt.

Multitasking
Voor een rendementsmeting is meer nodig dan alleen rookgasanalyse. Naast gasconcentraties dient tevens de temperatuur van de rookgassen en het verbrandingsgas te worden gemeten.

De Maxilyzer NG meet gelijktijdig O2, CO-ppm, COvol.%, H2, NO, NO2, SO2, rookgas en verbrandingslucht, waarna vervolgens CO2, het rendement (η), het temperatuurverschil (ΔT), de giftigheidsindex (GIC en GIG), het verlies (qA) en de luchtovermaat (λ) worden berekend volgens de meest recente Europese berekeningsmethoden. In de Maxilyzer NG zijn de volgende brandstofsoorten standaard voorgeprogrammeerd: Gronings aardgas, propaan, butaan, Oil L, Oil H1, Oil H2, North Sea gas, pellets (vaste brandstof) en testgas (SCIOS spancontrole). Daarnaast biedt het geheugen ruimte aan vijf vrij programmeerbare brandstofsoorten. Door gebruik te maken van de unieke grafische kernstroomfunctie, kan de rookgassonde precies tot de kern van het rookgaskanaal worden gestoken, zodat een zo nauwkeurig mogelijke meting wordt verkregen.

Voor een juiste afstelling van een verwarmings-installatie dient vaak ook een drukverschilmeting verricht te worden. De Maxilyzer NG bevat een bijzonder nauwkeurige drukverschilmeter met een bereik tot 130 mbar en een resolutie van 0,01 mbar. Het instrument is in staat een rendementsmeting en een drukverschilmeting gelijktijdig uit te voeren, waarbij de meetresultaten van beide metingen op één scherm zichtbaar zijn. De negatieve aansluiting van de drukverschilmeter kan worden gebruikt als schoorsteentreksensor. Om deze meting te verrichten dient echter wel gebruik gemaakt te worden van een optionele rookgasprobe met druk/trekadapter (standaard in België).

Gebruiksgemak
De buitengewoon stevige en compacte behuizing van de BLAUWE LIJN Maxilyzer NG maakt het toestel geschikt voor toepassing in zware, industriële omstandigheden. Het instrument is standaard voorzien van een rookgasprobe die geschikt is voor rookgastemperaturen tot 600 ºC en een monsternameslang met een lengte van 5 meter. De aansluitingen van de Maxilyzer NG zijn universeel, waardoor er geen problemen ontstaan bij uitwisseling van probes en slangen. De accu heeft een bijzonder grote capaciteit en maakt een gebruiksduur van 42 uur continu mogelijk. In combinatie met de bijgeleverde acculader/netadapter kan het toestel ook direct gevoed worden via het lichtnet. De meetwaarden zijn duidelijk en contrastrijk af te lezen op de grote heldere grafische LCD met blauwe achtergrondverlichting. De volgorde van de meetwaarden op de display kan door de gebruiker naar eigen inzicht worden geconfigureerd in drie afzonderlijke macro’s. Met de zoomfunctie is het mogelijk vijf meetwaarden sterk vergroot weer te geven, zodat deze op grotere afstand goed afleesbaar zijn. De bediening is menugestuurd en bijzonder eenvoudig door gebruik van iconen en drie functietoetsen.

Communicatie
De Maxilyzer NG bevat een intern geheugen voor opslag van 100 volledige stookrapporten met datum en tijdstempel. Deze stookrapporten kunnen in het scherm worden opgeroepen en worden afgedrukt op de geïntegreerde thermische printer.

Inbegrepen accessoires
300 mm rookgasprobe (600 °C/15 min.) met 6 meter monsternameslang, rol printerpapier, opbergtas voor rookgasprobe & accessoires, acculader/netvoeding, omgevingstemperatuuropnemer met 2,5 meter kabel, kopie certificaat NEN-EN 50379 deel 2 en Nederlandstalige handleiding.

Downloads
Euroinfo
Producttraining
EURO-INDEX organiseert individuele producttrainingen voor dit instrument. U neemt de werking van het toestel door met een productspecialist, waarbij ook zaken aan bod komen die niet in de handleiding staan. U kunt vragen stellen over toepassing van het instrument in uw unieke werksituatie. Eventueel bijpassende software komt hierbij ook aan bod.
 
€ 2.986,- vanaf
Alle prijzen zijn netto, per stuk, excl. BTW. Wijzigingen voorbehouden.Vragen, advies of telefonisch bestellen?

Onze deskundige verkoopadviseurs helpen u graag op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Onze technische dienst kunt u op werkdagen al
vanaf 7:00 uur bereiken

Bel: 010 - 2 888 000

Vraag een offerte aan voor dit product

Groot aantal nodig van dit product? Vraag offerte aan

Aanbevolen accessoires