Contactgegevens* Verplichte velden

Verhuur
BLAUWE LIJN Maxilyzer NG (verhuur)
Vergroot afbeelding
X

BLAUWE LIJN Maxilyzer NG (verhuur)BLAUWE LIJN Maxilyzer NG (verhuur)
Move your mouse over image or click to enlarge

BLAUWE LIJN Maxilyzer NG (verhuur)

Bestelnr: 972450
De BLAUWE LIJN Maxilyzer NG is een complete serviceanalyser voor het in bedrijf stellen, inspecteren en onderhouden van cv- en verbrandingsinstallaties. De buitengewoon robuuste uitvoering, uitstekende specificaties en certificering volgens de strengste Europese normen, zoals de NEN-EN 50379:2004, maken de Maxilyzer NG geschikt voor toepassing bij industriële verbrandingsinstallaties boven 100 kW. Lees meerLess
Beschrijving

Dit meetinstrument is bij uitstek geschikt voor periodiek onderhoud, periodieke inspecties en de eerste bijzondere inspectie volgens SCIOS scope 1 t/m 5. Met de juiste sensorconfiguratie kan de Maxilyzer NG  zelfs worden toegepast voor metingen volgens scope 6 (BEES-metingen). De behuizing van het instrument bestaat uit een zeer sterke lucht-, stof- en waterdichte koffer (Pelicase), wat dit toestel de meest robuuste en compacte analyser in zijn klasse maakt.

Rookgasanalyse tot 8 gassen 
De Maxilyzer NG biedt plaats aan 6 gassensoren. Doordat de CO-ppm sensor naast de koolmonoxide-concentratie tevens de waterstofconcentratie meet, zijn deze 6 sensoren geschikt voor gelijktijdige meting van maximaal 7 gassen. Uit de zuurstof-concentratie wordt de kooldioxideconcentratie berekend, wat een rookgas-analyse tot 8 gassen mogelijk maakt. EURO-INDEX maakt uitsluitend gebruik van gassensoren van City Technology, die garant staan voor een hoge nauwkeurigheid en een lange gebruiksduur.

De conditie van de sensoren kan op de display worden weergegeven. De minimale sensorconfi guratie van de Maxilyzer NG bevat een zuurstofsensor (O2 en berekening van CO2) en een koolmonoxidesensor (COppm tot 4000 ppm en H2 tot 2000 ppm). Een koolmonoxidesensor is kruisgevoelig voor waterstof, wat betekent dat het aanwezige waterstof door deze sensor wordt herkend als koolmonoxide en de weergegeven concentratie hoger is dan de werkelijke waarde. Door de separaat gemeten waterstof-concentratie van deze waarde af te trekken wordt de nauwkeurigheid van de CO-meting sterk verhoogd. Deze methode is voorgeschreven in de NEN-EN 50379 deel 2.

Er is plaats voor vier additionele toxische sensoren, waarbij een keuze kan worden gemaakt uit een sensor voor koolmonoxide tot 2 vol.%/- 20.000 ppm (CO-vol.%), stikstofoxide (NO), stikstofdioxide (NO2) en zwaveldioxide (SO2). De Maxilyzer NG is voorzien van twee krachtige pompen, waarvan één wordt gebruikt voor monstername in de rookgassen en de ander tot doel heeft de CO-ppm sensor te spoelen met schone lucht, zolang een hoge concentratie CO wordt aangeboden. Dit komt de levensduur, responstijd en nauwkeurigheid van de sensor zeker ten goede, doordat deze tegen vergiftiging wordt beschermd en onmiddellijk weer in staat is om lage concentraties te meten.

Alle sensoren worden optimaal beschermd door een stoffilter en een condensafscheider met waterslot, die in het deksel van het instrument zijn verwerkt.
 

De Maxilyzer NG meet gelijktijdig O2, CO-ppm, COvol.%, H2, NO, NO2, SO2, rookgas en verbrandingslucht, waarna vervolgens CO2, NOx, het rendement (η), het temperatuurverschil (ΔT), de giftigheidsindex (GIC en GIG), het verlies (qA) en de luchtovermaat (λ) worden berekend volgens de meest recente Europese berekeningsmethoden. In de Maxilyzer NG zijn de volgende brandstofsoorten standaard voorgeprogrammeerd: Gronings aardgas, propaan, butaan, Oil L, Oil H1, Oil H2, North Sea gas, pellets (vaste brandstof) en testgas (SCIOS spancontrole). Daarnaast biedt het geheugen ruimte aan vijf vrij programmeerbare brandstofsoorten. Door gebruik te maken van de unieke grafische kernstroomfunctie, kan de rookgassonde precies tot de kern van het rookgaskanaal worden gestoken, zodat een zo nauwkeurig mogelijke meting wordt verkregen.

Voor een juiste afstelling van een verwarmings-installatie dient vaak ook een drukverschilmeting verricht te worden. De Maxilyzer NG bevat een bijzonder nauwkeurige drukverschilmeter met een bereik tot 150 mbar/hPa en een resolutie van 0,01 hPa. Het instrument is in staat een rendementsmeting en een drukverschilmeting gelijktijdig uit te voeren, waarbij de meetresultaten van beide metingen op één scherm zichtbaar zijn.

De BLAUWE LIJN Maxilyzer NG wordt geleverd met compleet accessoirepakket en geldig kalibratiecertificaat.

Duur Totale huurprijs
1 week €  229,-
2 weken €  412,20
3 weken €  549,60
4 weken €  641,20
5 weken €  732,80
Downloads
Verhuurprijs per week
Verhuur
€ 229,- verhuurprijs
Alle prijzen zijn netto, per stuk, excl. BTW. Wijzigingen voorbehouden.Vragen, advies of telefonisch bestellen?

Onze deskundige verkoopadviseurs helpen u graag op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Onze technische dienst kunt u op werkdagen al
vanaf 7:00 uur bereiken

Bel: 010 - 2 888 000

Vraag een offerte aan voor dit product

Groot aantal nodig van dit product? Vraag offerte aan