Contactgegevens* Verplichte velden

Actie
BLAUWE LIJN Eurolyzer STx O2, CO2, CO/H2 inruilactie
Vergroot afbeelding
X

BLAUWE LIJN Eurolyzer STx O2, CO2, CO/H2 inruilactieBLAUWE LIJN Eurolyzer STx O2, CO2, CO/H2 inruilactie
Move your mouse over image or click to enlarge

BLAUWE LIJN Eurolyzer STx O2, CO2, CO/H2 inruilactie

Bestelnr: 068848 + 990100

Deze actieset bestaat uit de Eurolyzer STx O2, CO2, CO/H2 met bijbehorende accessoires in een luxe stevige draagkoffer, inclusief het eerste jaar KWSe service en kalibratie t.w.v. € 174,-. U heeft 7 jaar volledige garantie indien u het instrument elk jaar opstuurt voor een KWSe behandeling.

U kunt na aanschaf van deze set uw oude rookgasmeter inruilen voor € 250,-!

Lees meerLess


Inruilactie

EURO-INDEX biedt nu de mogelijkheid om uw oude rookgasmeter in te ruilen
bij aanschaf van deze Eurolyzer STx.
Meer info HIER 

U krijgt maar liefst € 250,- retour!

 

Kenmerken

 • Rookgasanalyser en temperatuur(verschil)meter in één
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Nederlandstalige, menugestuurde bediening
 • Standaard Bluetooth® Smart communicatie
 • Standaard voorzien van slot voor MicroSD kaart (excl. kaart)
 • Geschikt voor EuroSoft mobile software en App
 • ECO-sensortechnologie voor zuurstofmeting, met ongekend snelle reactietijden en bijzonder grote duurzaamheid 
 • Waterstof gecompenseerde CO/H2-sensor tot 10.000 ppm 
 • Inclusief KWSe met 7 jaar garantie*, ook op de vervangingsonderdelen en sensoren
 • Groot helder TFT kleurenscherm
 • Aanraakgevoelig navigatieveld 
 • Database memory voor opslag van 10.000 meetrapporten met additionele informatie
 • Functie voor meting van koolmonoxide in de omgeving
 • Meetfunctie voor legionellapreventie
 • Volledig NEN-EN 50379 deel 2 gecertificeerd
 • Li-Ion-accu met een gebruiksduur tot 14 uur
 • Genereert QR-code met meetwaarden
 • Optionele datalogger-functie
Meer kenmerken
Beschrijving
Rookgasanalyse met ECO-sensortechnologie
De BLAUWE LIJN Eurolyzer STx is standaard uitgevoerd met een loodvrije ECO-sensor voor O2 (zuurstof). ECO-sensortechnologie biedt een ongekend snelle reactietijd en hoge duurzaamheid. Voor het meten van koolmonoxide bevat het instrument een elektrochemische CO/H2-sensor met een meetbereik tot 10.000 ppm en een resolutie van 1 ppm. Deze sensor is uiteraard H2 (waterstof) gecompenseerd. 
 
De Eurolyzer STx meet en berekent de volgende parameters: O2, CO2, CO, CO-ref, H2, rookgastemperatuur, verbrandingsgas-/omgevingstemperatuur, temperatuurverschil, giftigheidsindex (GIG/GIC), rendement en luchtovermaat. De meest gangbare brandstofsoorten, zoals Groningsaardgas, propaan, butaan en olie, zijn in deze serviceanalyser voorgeprogrammeerd.
 
Intuïtieve bediening
Direct na het inschakelen van de Eurolyzer STx verschijnt een keuzemenu in het display. Met het handige aanraakgevoelige navigatieveld maakt u een keuze uit de verschillende functies van het toestel. De Nederlandstalige menu’s zijn overzichtelijk en intuïtief te bedienen. De grote kijkhoek, de helderheid en verlichting van het kleurendisplay zorgen ervoor dat de meetwaarden onder alle omstandigheden goed zichtbaar en gemakkelijk afleesbaar zijn.
 
Gebruiksgemak
De Eurolyzer STx is zowel links- als rechtshandig te bedienen en voorzien van een rubberen beschermholster met sterke magneten. Daarmee kan het instrument aan metalen oppervlakken worden gehangen zodat beide handen vrij zijn.
 
Meetrapportage
De gemeten waarden worden overzichtelijk weergegeven op het heldere TFT kleurenscherm, waarbij u door de regels kunt scrollen. U kunt de eenheden aanpassen aan uw wens. Het is tevens mogelijk om de volgorde waarin de meetwaarden worden weergegeven te beïnvloeden, zodat dit past bij uw voorkeur en specifieke werkzaamheden. Download hier een handleiding voor deze procedure.
Indien u een meetwaarde wilt kunnen aflezen van een grotere afstand kunt u de display-zoom-functie gebruiken.
 
De geheugenfunctie van de Eurolyzer STx biedt de mogelijkheid om 10.000 meetrapporten met datum en tijd op te slaan op een optionele MicroSD(HC)-kaart. Met de Hold-functie zet u de meetwaarden tijdelijk vast in het display, waarna u deze kunt opslaan op een geheugenplaats naar keuze. Deze gegevens kunnen vervolgens worden uitgelezen op bijvoorbeeld een PC of laptop. U kunt 1.000 records aanmaken met elk 8 regels klant- en installatiegegevens. Aan elk van deze records kunnen 10 meetrapporten worden gekoppeld.
 
Aan de bovenzijde van het toestel bevindt zich een infraroodpoort voor draadloze communicatie met de optionele EUROprinter IR. Hiermee kan op eenvoudige wijze op locatie een meetrapport worden geprint. Er is ook een EUROprinter met Bluetooth® smart beschikbaar.
 
Een bijzonder handige vorm van rapportage wordt geboden door Bluetooth® Smart in combinatie met EuroSoft mobile:
 
Bluetooth® Smart communicatie en EuroSoft mobile
Alle modellen van de Eurolyzer STx zijn standaard uitgerust met Bluetooth® Smart communicatie. Hiermee kan het toestel communiceren met een PC of laptop met EuroSoft mobile Windows software of een tablet of smartphone met de EuroSoft mobile App (Android en iOS). Indien uw PC of laptop niet beschikt over Bluetooth® Smart, dan is daar een optionele dongel voor verkrijgbaar. Meer informatie over de functionaliteit vindt u op de pagina van EuroSoft mobile. Hier kunt u het programma of de App ook gratis downloaden. Aan het gebruik van de App zijn geen kosten verbonden.
 
In de nabije toekomst wordt de Bluetooth® Smart communicatie ook voor andere doelen gebruikt dan communicatie met EuroSoft mobile, zoals communicatie tussen BLAUWE LIJN instrumenten onderling.
 
Meetrapportage conform OK CV
Door Uw smartphone of tablet te voorzien van de EuroSoft mobile App (Android en iOS) en de hiernaast afgebeelde QR-Code te scannen, kunt u gebruik maken van meetrapportage conform OK CV.
 
Dit meetrapport bevat enkele handige functies voor de Energie Service Specialist die werkt volgens OK-CV.
 
 
7 jaar garantie met KWSe 
KWSe is een speciaal service- en kalibratieprogramma voor bepaalde BLAUWE LIJN serviceanalysers, waaronder de Eurolyzer STx. Met dit serviceprogramma heeft u 7 jaar garantie op het toestel, inclusief de standaard bijgeleverde accessoires, waaronder de accu, sensoren en verbruiksonderdelen (zoals filters). Bij KWSe wordt naast de temperatuur- en gassensoren tevens de rookgasprobe gekalibreerd. De prijs van KWSe blijft gelijk gedurende de garantietermijn van 7 jaar, mits het onderhoud elke 12 maanden wordt uitgevoerd door EURO-INDEX. Hierdoor zijn de onderhoudskosten duidelijk, laag en komt u niet voor verrassingen te staan.
 
Meetfunctie voor legionellapreventie
De meetfunctie voor legionellapreventie maakt het mogelijk om een serie van temperatuurmetingen uit te voeren bij een drinkwaterinstallatie, zoals omschreven in ISSO publicatie 55.1. U dient te beschikken over een K-type thermokoppel voor vloeistofmetingen, zoals de BLAUWE LIJN X13A. Het toestel biedt een functie voor tappunten met 8 meetwaarden in 2:30 minuten en een standtijdmeting met 6 meetwaarden in 20 minuten. Met de optionele draadloze EUROprinter kunt u vervolgens een print maken met daarop uw bedrijfsnaam en een overzicht van de meetwaarden met bijbehorende tijdstippen.
 
Bewaking van uw persoonlijke veiligheid
Als onderhoudsmonteur of inspecteur bent u dagelijks werkzaam rond verbrandingsinstallaties. Bij deze processen loopt u een verhoogd risico op blootstelling aan koolmonoxide in de atmosfeer, wat een negatieve invloed kan uitoefenen op uw gezondheid. De Eurolyzer STx is voorzien van een speciale functie voor meting van de concentratie koolmonoxide in de omgevingslucht. Door deze functie in schone lucht te activeren en vervolgens met het toestel de stookruimte te betreden, wordt u tijdig gewaarschuwd bij een ongezonde of zelfs gevaarlijke concentratie koolmonoxide.
 
Datalogger-functie
Deze optionele functie maakt het mogelijk om alle gemeten waarden te loggen met een instelbaar tijdsinterval. Op een MicroSD-kaart van 4 GB kunt theoretisch alle rookgas parameters loggen met een interval van 1 seconde voor een periode van 3 maanden!
 
Compatibel met CAPBs®
U kunt CAPBs® toepassen om de meetfuncties van de Eurolyzer STx uit te breiden. Hiervoor dient uw instrument voorzien te zijn van de meest actuele firmware. Nieuwe modellen worden uiteraard met de nieuwste firmware geleverd. Indien uw Eurolyzer STx bij EURO-INDEX wordt aangeboden voor periodiek onderhoud en/of kalibratie, dan wordt deze ook automatisch voorzien van de laatste firmware. U kunt de firmware update ook zelf uitvoeren. Meer informatie hierover vindt u hier.
 
Firmware update
Als EURO-INDEX nieuwe functies ontwikkelt of bestaande functionaliteit verbetert voor de Eurolyzer STx, dan zijn deze voor de gebruiker GRATIS te downloaden.
 
  
Technische specificaties
O2 (zuurstof)
Meetbereik 0 tot 21,0 Vol.%
Sensor ECO-sensor
Nauwkeurigheid ± 0,2 Vol.%
Resolutie 0,1 Vol.%
T90 tijd < 30 seconden
CO2 (kooldioxide)
Meetbereik 0 tot CO2 max (afhankelijk van de brandstof)
Sensor Berekend
Nauwkeurigheid ± 0,2 Vol.%
Resolutie 0,1 Vol.%
T90 tijd < 30 seconden
CO (koolmonoxide, waterstof gecompenseerd)
Meetbereik 0 tot 10.000 ppm
Sensor Elektrochemisch
Nauwkeurigheid ± 5 ppm (< 50 ppm)
± 5% RDG (> 50 ppm)
Resolutie 1 ppm
T90 tijd < 60 seconden
Rookgastemperatuur
Meetbereik 0 °C tot +1000 °C
Nauwkeurigheid
(excl. thermokoppel)
± (1 °C + 1 digit) (0 °C tot +300 °C)
± 0,5% RDG (vanaf +300 °C)
Resolutie 1 °C
Temperatuur verbrandingslucht
Meetbereik -20 °C tot +200 °C
Nauwkeurigheid
(excl. thermokoppel)
± (2 °C + 1 digit) (-20 °C tot 0 °C)
± (1 °C + 1 digit) (0 °C tot +200 °C)
Resolutie 0,1 °C
GIG (giftigheidsindex)
Meetbereik 0 tot 4%
Resolutie 0,01%
GIC (giftigheidsindex)
Meetbereik 0 tot 4%
Resolutie 0,1%
Rendement
Meetbereik 0 tot 120%
Resolutie 0,1%
Luchtovermaat
Meetbereik 1 tot 99,99
Resolutie 0,01
Algemene specificaties
Display TFT kleurenscherm 2,8“ (240 x 320 pixels)
Netvoeding USB-acculader/netvoeding
Accu Li-Ion accu met circa 14 uur gebruiksduur in Eco-modus
Bedrijfstemperatuur +5 °C tot +40 °C
Opslagtemperatuur -20 °C tot +50 °C
Afmetingen
(L x B x D)
215 x 65 x 45 mm (inclusief beschermholster)
Gewicht 500 tot 650 gram (afhankelijk van sensorconfiguratie)
Materiaal behuizing Kunststof
Draadloze communicatie Bluetooth® Smart
Infraroodverbinding met optionele EUROprinter IR
Printer (optioneel) Externe draadloze thermische printer: EUROprinter IR (infrarood) of EUROprinter Bluetooth Smart.
Geheugen 10.000 meetrapporten met additionele informatie
op (optionele) MicroSD(HC)
Datalogging Optioneel
Certificering NEN-EN50379 deel 2
Garantie 7 jaar volledige garantie met KWSe service en kalibratie, waarbij het instrument elke 12 maanden wordt onderhouden en gekalibreerd bij EURO-INDEX. De garantie geldt voor het hele instrument, inclusief sensoren, accu en verbruiksonderdelen (zoals filters).
 
Samenstelling actieset
BLAUWE LIJN Eurolyzer STx O2, CO2, CO/H2, rookgasprobe 170 mm met 1,8 meter monsternameslang en condensafscheider met filters, zeer robuuste draagkoffer met schuimvulling, acculader/netvoeding, omgevingstemperatuurvoeler, rubberen beschermholster met magneten, Nederlandstalige handleiding, KWSe kalibratiecertificaat en kopie certificaat NEN-EN 50379 deel 2.
Kenmerken
 • Rookgasanalyser en temperatuur(verschil)meter in één
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Nederlandstalige, menugestuurde bediening
 • Standaard Bluetooth® Smart communicatie
 • Standaard voorzien van slot voor MicroSD kaart (excl. kaart)
 • Geschikt voor EuroSoft mobile software en App
 • ECO-sensortechnologie voor zuurstofmeting, met ongekend snelle reactietijden en bijzonder grote duurzaamheid 
 • Waterstof gecompenseerde CO/H2-sensor tot 10.000 ppm 
 • Inclusief KWSe met 7 jaar garantie*, ook op de vervangingsonderdelen en sensoren
 • Groot helder TFT kleurenscherm
 • Aanraakgevoelig navigatieveld 
 • Database memory voor opslag van 10.000 meetrapporten met additionele informatie
 • Functie voor meting van koolmonoxide in de omgeving
 • Meetfunctie voor legionellapreventie
 • Volledig NEN-EN 50379 deel 2 gecertificeerd
 • Li-Ion-accu met een gebruiksduur tot 14 uur
 • Genereert QR-code met meetwaarden
 • Optionele datalogger-functie
Downloads
Euroinfo
Producttraining
EURO-INDEX organiseert individuele producttrainingen voor dit instrument. U neemt de werking van het toestel door met een productspecialist, waarbij ook zaken aan bod komen die niet in de handleiding staan. U kunt vragen stellen over toepassing van het instrument in uw unieke werksituatie. Eventueel bijpassende software komt hierbij ook aan bod.
 
Deze actie is geldig t/m 31-03-2020
Actie

€ 1.490,-

actieprijs

i.p.v. € 1.520,-

Alle prijzen zijn netto, per stuk, excl. BTW. Wijzigingen voorbehouden.Vragen, advies of telefonisch bestellen?

Onze deskundige verkoopadviseurs helpen u graag op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Onze technische dienst kunt u op werkdagen al
vanaf 7:00 uur bereiken

Bel: 010 - 2 888 000

Vraag een offerte aan voor dit product

Groot aantal nodig van dit product? Vraag offerte aan