Contactgegevens* Verplichte velden

Sewerin BioControl 2
Vergroot afbeelding
X

Sewerin BioControl 2Sewerin BioControl 2
Move your mouse over image or click to enlarge

Sewerin BioControl 2

Bestelnr: 082285

Het instapmodel voor geautomatiseerde procesoptimalisatie bij biogasinstallaties.

Lees meerLess
Beschrijving

De Sewerin BioControl 2 is een stationair meetinstrument voor het automatisch meten en bewaken van de kwaliteit van biogas. Dit instrument vindt zijn toepassing in biogasinstallaties, vuilstort (stortgas), riolering/waterzuivering en compostering.

De BioControl 2 is een eenvoudige versie van de MultiTec Biocontrol en daarmee geschikt voor kleine en middelgrote biogassystemen. het instrument biedt twee meetpunten, waarmee de gassamenstelling van het biogas kan worden gemonitord. (Model MultiTec BioControl biedt modellen tot 8 meetpunten).

Bij een biogasinstallatie dient het proces voortdurend gecontroleerd en geoptimaliseerd te worden. Het geproduceerde gasmengsel verandert door diverse factoren van samenstelling, waarbij de concentratie methaan in belangrijke mate de efficiëntie van de gebruikte motor bepaalt. De BioControl 2 biedt een economische oplossing om de efficiëntie van de biogasinstallatie te optimaliseren en de downtime tot een minimum terug te brengen.

De meetwaarden en beschikbare functies worden getoond op het overzichtelijk kleuren-touchscreen aan de voorzijde van het instrument. U kunt hiermee alle configuratie-opties instellen naar individuele behoefte. Alle parameters, grenswaarden, alarmdrempels en opslag van meetwaarden zijn hier in te stellen.

In een speciale houder wordt een Sewerin MultiTec 540 of Multitec 545 geplaatst. Het instrument kan gemakkelijk worden losgemaakt van de behuizing, Zodat het gebruikt kan worden voor handmatige metingen op andere locaties in het systeem. De instrumenten zijn, afhankelijk van de configuratie, in staat tot meting van maximaal 5 gassen. Infrarood sensoren meten de concentratie methaan (CH4) en kooldioxide (CO2) van het gasmengsel, terwijl extra elektrochemische sensoren de concentratie zuurstof (O2), waterstofsulfide (H2S) en koolmonoxide (CO) meten.

De MultiTec 545 biedt een meetbereik van H2S tot 5.000 ppm, waar de MultiTec 540 een meetbereik tot 2.000 ppm biedt. Voor toepassing in waterzuiveringsinstallaties wordt het gebruik van een MultiTec 545 aanbevolen, wegens de vaak hoge concentraties H2S in dit proces.

Doordat de draagbare MultiTec op eenvoudige wijze kan worden losgemaakt van de BioControl 2, hoeft het instrument niet op locatie te worden onderhouden en gekalibreerd (KWS®). U kunt het losse toestel naar EURO-INDEX opsturen voor deze service.

Downloads
Euroinfo

EURO-INDEX is Geautoriseerd Service Centre van Sewerin: Download hier het certificaat.

Prijs op aanvraag

Vragen, advies of telefonisch bestellen?

Onze deskundige verkoopadviseurs helpen u graag op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Onze technische dienst kunt u op werkdagen al
vanaf 7:00 uur bereiken

Bel: 010 - 2 888 000

Vraag een offerte aan voor dit product

Groot aantal nodig van dit product? Vraag offerte aan

Aanbevolen accessoires